Single post

3 najbolja grada za studiranje u Španiji


Složićete se da je privilegija studirati u zemlji gde su živeli Pablo Pikaso i Salvador Dali, u zemlji najpoznatijeg fudbalskog kluba na svetu Real Madrida, u kojoj možeš da prisustvuješ spektakularnim dogadjajima, kao što su trke sa bikovima ili čuveni španski muzički festivali. Španija je zemlja vina i srdačnih ljudi, gde ćete se uvek osećati dobrodošlo, bilo da ste turista ili ste došli da studirate i živite u njoj.

 

Studiranje na univerzitetu u Španiji, cilj je mnogih studenata koji odluče da svoju profesionalnu karijeru započnu na međunarodnom nivou. Ovaj podatak ne čudi, uzevši u obzir njenu prijatnu klimu, bogatu i raznovrsnu kulturu, kao i ugled koji španski univerziteti uživaju u Evropi i svetu.

Ukoliko razmišljate o školovanju u Španiji, pročitajte koja su to 3 grada, prema našem mišljenju i iskustvu, najzanimljivija za studiranje u ovoj zemlji.

 

 

  1. Madrid

 

Madrid je glavni grad Španije i jedan od najosunčanijih gradova u Evropi. Možda je upravo to razlog njegove neosporne energije, koja se oseća na svakom koraku.

Najvažnija prednost studiranja u Madridu je ta što su madridske škole i univerziteti priznati širom sveta. Znanje koje stičete tokom školovanja na ovim fakultetima, otvara mnoga akademska vrata, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Neki od priznatih i akreditovanih univerziteta u Madridu su ESADE Ramon Llull University, CEU Universidad San Pablo, ESIC Business& Marketing school, Univerisdad Carlos III de Madrid, EAE Business school i ostali.

 

Grad nudi izvrsnu priliku za učenje i sticanje potrebnog znanja za uspešnu karijeru, zahvaljujući programima studiranja, koji su prilagođeni potrebama i zahtevima različitih industrija.

 

Osim toga, Madrid je poslovno i trgovinsko središte i jedan od glavnih evropskih finansijskih centara. Zbog dobro razvijene infrastrukture, ulaganja stranih investitora u ovaj grad su velika, čime se otvaraju brojne mogućnosti za preduzetništvo i pronalaženje posla, posebno ako govorite španski jezik. Ovde se nalazi i španska berza, jedna od najprometnijih u Evropi.

 

Kada su u pitanju troškovi života studenata u Madridu, oni su mnogo pristupačniji od ostalih gradova u razvijenim zemljama i zato je Madrid rangiran  kao jedan od najpovoljnijih gradova na svetu za mlade.  Pohađanje osnovnih studija u Madridu je mnogo jeftinije od pohađanja istog programa u Londonu i većini drugih gradova. Takodje možete aplicirati za mnogobrojne stipendije za studiranje u Španiji, što će znatno olakšati život u ovoj predivnoj zemlji.

 

Naravno, zanimljivog sadržaja u ovom gradu neće manjkati, jer je pored kulturne raznolikosti, život u Madridu veoma dinamičan i sadržajan.

 

 

  1. Barselona

 

Kada bi Barselonu trebali da opišemo u jednoj rečenici, ona bi bila: ovaj grad zaista zna kako da živi. Bez sumnje, ovo je najpopularniji grad u Španiji i zaista je mnogo razloga za to. Počevši od impozantne arhitekture, mnogobrojih muzeja i kulturnih ustanova, preko nebrojenih dogadjaja koji se odigravaju svakog dana u godini. Gde god da krenete i kakvi god da su vam afiniteti, sigurno ćete pronaći nešto zanimljivo za sebe.

 

Svake godine na hiljade studenata dolazi u Barselonu da se školuje. Grad nudi širok spektar obrazovnih institucija koje možete izabrati. Iz našeg iskustva možemo preporučiti Universitat internacional de Catalunya, ESADE Ramon Llull University, CEU Universidad San Pablo, ESIC Business& Marketing school, kao neke od njih. Svi univerziteti su otvoreni za međunarodne studente i većina kurseva se izvodi na engleskom jeziku. Ukoliko dobro govorite engleski jezik, privatni fakulteti su pravi izbor.

 

Jedna od prednosti grada je i to što ima jako dobre saobraćajne veze sa drugim zemljama. Do Barselone se  može doći na sve moguće načine: avionom, automobilom, brodom, kako god vam odgovara. Zahvaljujući tome, nećete morati da brinete o prevozu. Štaviše, prijateljima ili porodici neće predstavljati problem da vas posete. Takođe, njena lokacija vam pruža priliku da putujete u druge delove Španije, kao i u druga mesta u Evropi.

 

Mnogobrojne znamenitosti i atrakcije su još jedna prednost Barselone. Preporučujemo da posetite neka od mesta, kao što su Sagrada Familia, Park Guell ili Camp Nou Stadium, ali i mnoga druga. Upoznavanje grada možete započeti posetom bunkeru u Barseloni ili uživanjem u kafiću u jednoj od ulica boemske četvrti Gracia.

 

 

Boravak u Barseloni znači i dosta vremena provedenog na plaži. Susreti sa prijateljima nakon nastave, sunčanje, sportovi poput joge ili trčanja – sve je besplatno i sa prelepim pogledom na more i obalu Barselone. Zanimljivosti na plaži traju otprilike od kraja marta do početka novembra i tada sve vrvi od života. Tokom ovog vremena, svi barovi na plaži i bašte najboljih noćnih klubova su otvoreni. Štaviše, možete uživati u bioskopima na otvorenom, odbojci na pesku, kao i mnogim drugim sportskim aktivnostima. Takodje, Barselona ima mnogo parkova i širokih biciklističkih staza svuda po gradu.

Klima, hrana i srdačni ljudi, samo su još neki od razloga za život u ovom kosmopolitskom gradu.

 

 

 

  1. Valensija

 

Valensija je dosta manja nego što biste očekivali od trećeg najpopularnijeg grada u Španiji, ali ne i manje zanimljiva! Ovaj mesto na obali mora ima šarm, karakter i živahnost pravog mediteranskog grada, koji očarava kulturom, gastronomijom i stilom života. Prema mišljenju mnogih, važi za jedno od najboljih mesta za život na svetu.

 

Iskustva studenata koji studiraju u Valensiji, su odlična, jer se upravo ovde nalaze neki od najcenjenijih španskih univerziteta. Neki od njih su čuveni državni Univerzitet u Valensiji, kao i Politehnički univerzitet, ali i mnogi priznati privatni univerziteti, posle kojih se dobija diploma državnog, kao što je EDEM Business School i ostali, o kojima se možete više informisati kod nas na sajtu ili nas direktno pozvati. Zatim, u Valensiji se nalazi i čuvena škola jezika Hispania, koja nudi različite kurseve španskog jezika.

 

Kada pričamo o Valensiji, ne možemo da ne spomenemo Cuitat Vella ili „Stari grad“ koji se nalazi u centru i koji je jedan je od najlepših gradskih centara u celoj zemlji. Ovde možete naći neke od najboljih prodavnica, muzeja, pijaca, restorana i barova. Takodje vredi posetiti La Lonja de la Seda, istorijsku razmenu svile u Valensiji, koja je jedna od najfascinantnijih atrakcija. Naravno, morate probati čuvene paelje i tapase i obići nestvarne valensijanske plaže, u čijim restoranima možete probati najbolju morsku ribu i morske plodove.

 

 

Razloga za život u bilo kojem od gradova Španije je zaista mnogo i zato se ova evropska zemlja smatra jednom od najatraktivnijih zemalja za studiranje. Zbog svoje raznolikosti i internacionalizma, za Španiju se često kaže da je “mala Evropa” sa različitim identitetima.

Ukoliko želite da istražujete i uživate u čarima ove divne zemlje i pritom stičete nova znanja u prestižnim španskim školama, rado ćemo vam pomoći u tome. Studiranjem u Španiji možete se povezati sa ljudima iz celog sveta i otvoriti sebi nove vidike i prilike za dalji život i rad. Na vama je da izaberete neku od neograničenih  mogućnosti, koju ova čudesna zemlja nudi.

Leave a Comment


Golden education all Rights reserved