CAXTON COLLEGE

CAXTON COLLEGE
-British school since 1987-
Valencia
Privatna škola

Caxton College je mešovita privatna škola, koja se nalazi u Valensiji na mediteranskoj obali i nudi celokupno obrazovanje učenicima između 1. i 18. godine. Školu je osnovala 1987. godine porodica Gil-Markues, sa ciljem da Valensiji obezbedi Školu za lokalnu i međunarodnu decu, koja žele da uče po britanskom programu školovanja u multikulturalnom okruženju.

Škola je dobila sertifikat britanske škole u inostranstvu, od strane Cambridge Education i NABSS (Nacionalno udruženje britanskih škola u Španiji).

 

Povezanost sa svakim od učenika i briga za njihovu budućnost, presudni su za njihovo ukupno obrazovanje. Svi deca dobijaju podršku, ne samo u učenju, već se ohrabruju da se druže, da daju podršku drugima, uče se dobrom socijalnom ponašanju i preispitivanju sveta oko sebe, a sve u okviru programa, koji kombinuje britansku i špansku kulturu.

 

Većina učenika na koledžu Caxton su iz Španije. Međutim, sve više dece iz različitih zemalja sveta pohadja koledž. Trenutno oko 20% učenika dolazi iz inostranstva. Mnogi od ovih međunarodnih učenika žive sa sopstvenim porodicama, dok su drugi smešteni kod porodica, koji su im domaćini prilikom boravka u Španiji.

 

80% nastavnog osoblja na koledžu su iz Velike Britanije i predmeti iz britanskog kurikuluma predaju se na engleskom jeziku. Ostalih 20% nastavnika je iz Španije i oni predaju predmete španskog kurikuluma. Caxton College zapošljava čak oko 400 stručnjaka u svojim oblastima. Pored nastavnih, u ponudi su i brojne vannastavne aktivnosti. Nenastavno osoblje uključuje britanske i španske stručnjake, ali i one drugih nacionalnosti, koji doprinose da se škola razlikuje po svojoj kulturnoj raznolikosti.

 

 

 

PROGRAMI ŠKOLE:

 

  1. Najmladji uzrast (1-4 godine)
  2. Primarna škola (5-10 godina)
  3. Sekundarna škola (11- 15 godina)
  4. Stariji uzrast (16- 18 godina)

 

 

 

  1. Najmladji uzrast (1-4 godine)

 

U ovom najranijem uzrastu dece, važno je stvoriti toplo, srećno i brižno okruženje, gde se deca osećaju voljeno, cenjeno i sigurno.

Dete počinje da se razvija u celini: socijalno, emocionalno, kreativno i otkriva prvu ljubav prema učenju. Cilj je podstaći mogućnost učenja, koje osigurava da deca otkrivaju ljubav prema učenju od najranijeg uzrasta. Samim tim se podstiču radoznalost i razvoj. Prati se kurikulum zasnovan na temama i brine se o tome da je učenje dece praktično, relevantno i zabavno. Deca uče, igraju se, stvaraju i druže se, kako bi se osposobila za buduću sreću i uspeh u kasnijem životu.

 

 

  1. Primarna škola (5-10 godina)

 

Inspirativna nastava i izuzetni sadržaji su vrlo važni kod dece u osnovnoj školi. Ljubazno, predano i kvalifikovano osoblje radi zajedno sa decom. Nastavnici su posvećeni  stalnom usavršavanju i razvoju samopouzdanih, brižnih i nezavisnih učenika.

Na kraju osnovne škole, učenici postižu odlične akademske rezultate i znaju kako da poštuju odrasle i vršnjake.

 

 

 

 

  1. Sekundarna škola (11- 15 godina) i
  2. Stariji uzrast (16- 18 godina)

 

Sa preko 35 različitih nacionalnosti zastupljenih među osobljem i studentima, Caxton koledž promoviše različitost i jedinstvenost. Bez obzira da li učenik uživa u umetnosti, učestvuje u sportu, kodiranju i robotici, naučnim eksperimentima, javnom govoru i debati ili voli da istražuje sjajne prostore, svako može pronaći aktivnost za sebe. Cilj nakon završene srednje škole je da dete završi koledž kao samouverena, uspešna, ali promišljena mlada odrasla osoba, radoznalog, otvorenog uma.

 

 

 


Golden education all Rights reserved